Griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie 2023

14 juni 2023  

De datum voor de jaarlijkse griepvaccinatie en/of de pneumokokkenvaccinatie is gepland op zaterdag 7 oktober 2023 tussen 10.00 en 12.00 uur.

Waarom de griepprik?

De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep, krijgt de griepprik gratis aangeboden. Dat zijn mensen van 60 jaar en ouder en bepaalde risicogroepen. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij jaarlijks de griepprik krijgen. De griepprik maakt de kans om griep te krijgen veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte meestal minder ernstig.

Pneumokokkenvaccinatie

Pneumokokken zijn bacteriën. Vooral ouderen kunnen er erg ziek van worden.
Er is een prik die uw afweer tegen pneumokokken sterker maakt. Daarom zullen sommige patiënten een uitnodiging krijgen voor de pneumokokkenvaccinatie. Na de prik is de kans kleiner dat u ziek wordt. De prik heeft weinig bijwerkingen. Bent u dit jaar tussen de 63 en 66 jaar oud? Dan kunt u de prik gratis krijgen dit najaar. 

Uitnodiging

Als u voor de griepprik en/of voor de pneumokokkenprik in aanmerking komt, dan krijgt u daarvoor van ons een uitnodiging per post toegestuurd. U ontvangt de uitnodiging een aantal weken voor 7 oktober 2023. De griepprik is niet verplicht. U bepaalt zelf of u van de uitnodiging gebruik maakt. Vaccinatie is voor deze groep mensen gratis.

Meer informatie

Voor meer info over de griepprik:

RIVM.nl

Voor meer info over de pneumokokkenprik:

Thuisarts.nl